بیماریهای مقاربتی در یک نگاه
بیماریهای مقاربتی از شایعترین بیماریهای عفونی در جهاناند. روزانه بیش از ١ میلیون نفر در جهان به یکی از انواع بیماریهای مقاربتی مبتلا میشوند و بیش از ٥٠٠ میلیون نفر در دنیا به یکی از انواع بیماریهای مقاربتی دچار میشوند که قابل درماناند. برای آشنایی با این بیماریها دانستن موارد زیر به ما کمک میکند:
- بیماریها را میتوان به دو گروه عفونی و غیرعفونی طبقهبندی کرد. بیماریهای مقاربتی (که در ادامه معرفی میکنیم) به گروه اول (عفونی) تعلق دارند.
- عفونتها از محیط خارج و از طریق غذای گیاهی و دامی آلوده، آب آلوده، حشرات و… و همچنین تماس با انسانهای دیگر وارد بدن میشوند.
- عفونتها یا از خانوادهی باکتریاند یا ویروس یا قارچ یا انگل.
- اکثر عفونتهای باکتریایی و قارچی با آنتیبیوتیک درمان میشوند، اما تا به امروز برای ازبینبردن عفونتهای ویروسی دارویی کشف نشده است.
- برخی از داروها فعالیت ویروسها را محدود میکنند، اما ویروس را از بین نمیبرند.
- بهترین، آسانترین و کمهزینهترین راه مقابله با بیماریهای عفونی پیشگیری است.
- برای بسیاری از بیماریهای عفونی واکسن وجود دارد، اما گروه بسیاری از بیماریهای عفونی از طریق واکسن قابل پیشگیری نیستند
- انتقال عفونتهای مقاربتی از طریق خون، تماس پوستی در ناحیهی تناسلی، ترشحات تناسلی و بزاق فرد آلوده حین رابطهی جنسی دهانی، رابطهی جنسی واژنی و رابطهی جنسی مقعدی اتفاق میافتد.
- به بیماریهایی که از طریق انتقال ویروس یا باکتری طی ارتباط جنسی منتقل میشوند بیماری مقاربتی میگویند.
- تعداد کمی از عفونتهای مقاربتی باکتریاییاند و با آنتیبیوتیک درمان میشوند، اما اکثر عفونتهای مقاربتی ویروسیاند و هرگز درمان نمیشوند.
- به جز دو مورد اچ پی وی و هپاتیت، بقیهی بیماریهای مقاربتی واکسن ندارند.
- کاندوم مانع انتقال ویروس و باکتری از طریق ترشحات تناسلی میشود، اما برخی از عفونتها فقط از طریق تماس پوستی در ناحیهی تناسلی منتقل میشوند.
- بیش از سی نوع گوناگون بیماری مقاربتی وجود دارد. بیماریهای زیر از شایعترین آنهاست: کلامیدیا – سوزاک – اچ پی وی – هرپیس – تریکومونیاسیس – اچ آی وی – هپاتیت ب – هپاتیت سی – سیفلیس